joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Levi Strauss se alătură altor mărci vestimentare care îşi suspendă vânzările în Rusia

Celebra marcă de jeans Levi Strauss s-a alăturat luni listei marilor companii vestimentare care şi-au întrerupt operaţiunile în Rusia.

Într-un comunicat, celebrul fabricant texan Levi’s a anunțat că îşi suspendă temporar „operaţiunile comerciale”, inclusiv noi investiţii având în vedere că actualul conflictul armat „face de nesusţinut” afacerea sa în Rusia şi a asigurat că va sprijini angajaţii şi familiile lor „afectate de această decizie în următoarele luni”.

Levi’s, care a anunţat în acelaşi comunicat o donaţie de 300.000 de dolari pentru un ONG care ajută refugiaţii din calea războiului din Ucraina, se alătură prin acest demers altor mărci vestimentare sau de articole de sport precum Nike şi Adidas, grupul suedez H&M sau cele spaniole Inditex şi Mango, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi-au închis temporar magazinele ori şi-au suspendat parţial activitatea şi mărci europene de lux, precum concernul elveţian Richemont (proprietar al bijuteriilor Cartier sau Montblanc), grupul francez LVMH (Moet &Chandon, Dior sau Givenchy), alături de casele de modă Chanel, Hermes, Gucci, Prada şi Burberry.

După ce SUA, Europa şi alţi aliaţi au impus sancţiuni economice dure Rusiei, tot mai multe firme din toate domeniile îşi suspendă activitatea sau pleacă din ţară, de la giganţi tehnologici precum Apple şi Google şi până la firme de consultanţă ca PwC şi EY, sau companii petroliere precum Exxon Mobil.

Corporaţiile cărţilor de credit Visa, Mastercard şi American Express şi-au anunţat de asemenea suspendarea serviciilor, care restricţionează folosirea cardurilor în multe cazuri, lăsând operaţionale doar cele care au fost emise în Rusia şi cele utilizate în interiorul ţării.

Politica