vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Rebelii separatiști susțin că doi civili au fost uciși de bombardamentele Ucrainei duminică noapte

Liderii separatiști pro-ruși au anunțat că doi civili au fost uciși duminică noapte în timpul bombardamentelor Ucrainei. Nu a existat nicio confirmare din partea guvernului ucrainean și nicio verificare independentă a revendicării, transmite The Guardian.

Duminică noapte (ora locală a României, n.red.) SUA au alertat populația americană din Moscova cu privire la posibile atacuri teroriste în zone aglomerate, cum ar fi stațiile de metrou, tren sau mall-uri.

În replică, Moscova, prin vocea purtătorului de cuvânt al MAE rus, a întrebat Ambasada SUA din capitala Rusiei dacă și-a informat colegii ruși, prin canale partenere, cu privire la posibilele acte teroriste, scrie g4media.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între timp, refugiații din regiunile separatiste pro-ruse din estul Ucrainei continuă să treacă în Rusia pe jos, cu mașina sau autobuzul și peste 53.000 de persoane evacuate din Donețk și Lugansk au trecut granița. Mai multe zone din Rusia au introdus starea de urgență din cauza valurilor de migranți. 

Kievul și rebelii, aflați în război în ultimii opt ani, s-au acuzat reciproc de încălcări sporite de încetare a focului în ultimele zile și de folosirea de armament greu, cum ar fi mortarele și artileria.

Ucraina a spus că nu va răspunde provocării rebelilor.

Politica