vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Anglia elimină izolarea obligatorie pentru cei depistați pozitiv

După ce majoritatea restricțiilor impuse în Anglia au fost ridicate din ianuarie, britanicii testați pozitiv la COVID nu vor mai fi obligaţi să se autoizoleze pentru a limita răspândirea virusului.

O decizie în acest sens va fi anunțată săptămâna aceasta de premierul britanic Boris Johnson, ca parte a noilor măsuri de „a trăi cu COVID”.

Premierul a mai notat că datorită succesului campaniei de vaccinare și a numărului de oameni care s-au prezentat pentru a fi imunizați, „acum suntem în măsură să stabilim planul de a trăi cu COVID în această săptămână”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoritățile locale vor fi obligate să gestioneze focarele cu competențe preexistente de sănătate publică, scrie libertatea.ro Intervențiile farmaceutice vor „continua să fie prima noastră linie de apărare”, iar campania de vaccinare va rămâne „deschisă oricui nu s-a prezentat încă”, a transmis biroul premierului britanic din Downing Street.

Cele mai multe dintre restricțiile anti-COVID impuse în Anglia pe fondul aparției tulpinii Omicron au fost ridicate de pe 27 ianuarie. Purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie, iar accesul în cluburi sau la întrunirile cu un număr mare de participanți nu se mai face pe baza certificatului sanitar.

Premierul britanic a anunțat încă din 19 ianuarie că din luna martie se va renunța la izolarea persoanelor testate pozitiv cu COVID-19. Regula este în vigoare până la 24 martie, iar Johnson a precizat de atunci că nu va fi prelungită.

Politica