vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Edi Iordănescu e ferm în privința lui Markovic: „Să devină eficient!”

Vârful oltenilor își vede diminuate substanțial șansele de a prinde naționala, având în vedere rigorile și cerințele noului selecționer.

Jovan Markovic a bifat minute în toate cele 3 meciuri din septembrie 2021 din calificările pentru Cupa Mondială, în mandatul lui Mirel Rădoi. A fost titular cu Macedonia de Nord și Liechtenstein, și a intrat pe finalul jocului cu Islanda. 7 puncte din 9 a obținut naționala tricoloră din triplă, însă evoluția lui Markovic nu a fost cea mai apreciată, prestația lui stârnind un val de critici.
Nu se anunță o revenire prea rapidă a lui Markovic sub tricolor, la echipa mare, după ce Edi Iordănescu a ajuns selecționer. Acesta are pretenții sporite de la atacantul oltenilor. Vrea să-l vadă întâi piesă de rezistență în angrenajul lui Reghe la Craiova, să remarce evoluții constant bune din partea vârfului de 20 de ani. În plus, îi cere lui Markovic să-și rezolve problemele legate de greutate și capacitatea de efort.
„În primul rând, Markovic trebuie să-și dezvolte capacitatea de efort. Ne aducem aminte ce probleme a avut și el le-a recunoscut. Trebuie să devină o certitudine pentru Universitatea Craiova, nu să joace sporadic. Să devină eficient, să demonstreze lucruri la fiecare meci, asta înseamnă să fii lider. Când se vor stabiliza lucrurile astea, cu siguranță că va fi altă deschidere din partea noastră”, a spus Edi Iordănescu, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Politica