duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Video/7 localuri din centrul Craiovei închise de OPC. Amenzi de 137 mii lei

Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC) a sistat activitatea a 7 baruri și restaurante din centrul Craiovei. Decizia a venit în urma unei acțiuni de control, desfășurate la 11 localuri din centrul vechi. Printre nereguli s-au regăsit depistarea produselor nesigure, lipsa datei valabilității, sau prezența insectelor.

„Au fost verificați 11 operatori economici, care activează în centrul orașului, controlul aflându-se încă în desfășurare. Până în acest moment, comisarii CJPC Dolj au aplicat 15 amenzi contravenționale, în valoare totală de 137.000 lei și 7 avertismente, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare cum ar fi: oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestarii de servicii, pentru 7 unități, până la remedierea deficiențelor constatate. Dintre cele mai importante nereguli constatate, menționăm: depistarea unor produse și proceduri nesigure; lipsa elementelor de identificare și a datei de valabilitate de pe etichete; utilizarea veselei și a unor agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină, prezența insectelor târâtoare în spațiul de depozitare, utilizarea unor mijloace de măsurare neomologate, practici comerciale incorecte, comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită lipsa autorizației de funcționare emisă de Primărie, pentru prestarea serviciilor de alimentație publică. Neafișarea codului unic de înregistrare la registrul comerțului; lipsa verificării metrologice pentru cântarele utilizate; deficiențe de informare în listele meniu cu privire la alergeni, gramaje, produs din produs decongelat; nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare a materiilor prime utilizarea unui produs pe bază de grăsimi vegetale în locul ingredientului ”frișcă” menționat în listele meniu; modificarea stării termice a produselor; nerespectarea vecinătății produselor din categorii diferite, în același spațiu frigorific; decongelarea produselor la temperatura ambientală; utilizarea unor spatii și dotări necorespunzătoare ale bucătăriei: fără spatiu de frig pentru refrigerare, pereți cu mucegai și exfolieri ale tencuielii, plafon cu urme de infiltrații de apă, neigienizate și exfoliați. Lipsa vestiarului și grupurilor sanitare pentru personalul propriu; paviment deteriorat”, conform OPC.

Politica