duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Meciul s-a terminat, scandalul continuă: „Craioveanu și-a făcut-o cu mâna lui!”

Gloriile din atacul Maximei se poziționează în tabere opuse în scandalul ce-l are în centru pe „Grande” Craioveanu.

Gică Craioveanu a dat startul derby-ului dintre CSU Craiova și FCU Craiova, în huiduielile Sudului și aplauzele Nordului. Gestul său, acela de a se duce din nou la centrul terenului, după ce mai fusese huiduit de Peluza Sud și la amicalul România – Suedia a fost interpretat diferit de oamenii din fotbal.
Patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu jr, l-a înțepat pe Grande: „La mulți ani, Gică Craioveanu! Am văzut că a dat lovitura de începere și că a împlinit 54 de ani, spre surprinderea mea. După aspectul fizic îl încadram undeva între 65 și 70 de ani. Alcoolul dăunează grav sănătății, dar și aspectului fizic, se pare”.
Imediat, președintele CSU Craiova a sărit în apărarea directorului de imagine de la club și a comentat afirmațiile lui Mititelu jr.
„Am văzut și eu, e opinia lui, opinia omului rănit care a avut speranțe pentru partida asta, la fel cum a avut și la partida din tur. E punctul lui de vedere ce-și exprimă acolo, dar nu am înțeles de ce trebuia să-i zică la mulți ani lui Gică Craioveanu dacă l-a atacat în modul ăla. Lasă-l în pace, dacă nu-l simpatizezi, nu îl mai ataci. E un fost jucător al Universității, și-a adus contribuția la palmaresul Craiovei, Cupa României, titlul de golgheter, nu poți să vii cu asemenea caracterizare, dar fiecare se expune cum crede el de cuviință”, a declarat Sorin Cârțu la emisiunea „Ora exactă în sport” pe ProX
De altfel, chiar și Gică Craioveanu a insistat pe subiect: „Mă aşteptam, am spus-o de multe ori că mă așteptam să fiu înjurat, pentru că nu e prima oară, e a doua oară. Deja la meciul cu Suedia am fost insultat şi nu ştiu de ce, pentru că sincer nu am vorbit niciodată rău nici de Adi, nici de băiatul lui, nici de echipa lor, niciodată în viaţa mea. E o victorie balsamică, contra unei echipe care e ambiţioasă şi e un derby al oraşului până la urmă. Mi se pare mai mult un Betis – Sevilla acest meci”.
Ultimul care s-a pronunțat asupra situației a fost Rodion Cămătaru. Într-o declarație dată pentru Prosport.ro, fostul golgheter din Bănie a spus că Grande a găsit ceea ce a căutat.
„Ce să mai comentăm? Gică Craioveanu și-a făcut-o cu mâna lui! Dacă lui i-a convenit să iasă pe gazon de ziua lui, știind foarte bine de la început că o să fie înjurat de Peluza Sud 97, atunci ce pot eu să mai comentez? Omul a găsit ceea ce a căutat. Oamenii ăia au motive întemeiate să se simtă trădați. Nu poți să fii în tabăra lui Mititelu și să ieși să îi faci declarații pro, le știți și voi, atât pentru Adrian cât și suporterilor din Peluza Sud, iar apoi să schimbi tabăra. A, o schimbi, dar să îți și asumi că o să fii înjurat de oamenii ăia și să nu te faci apoi că nu știi de ce. Eu unul nu aș fi acceptat niciodată să ies pe teren să dau lovitura de start la un asemenea meci plin de orgolii. Nu aș fi acceptat niciodată să fiu înjurat în propriul meu oraș, în locul unde eu am jucat, de oamenii care o dată m-au iubit ca fotbalist, deși poate mulți dintre cei tineri nu știu câte am făcut eu ca jucător pentru Universitatea Craiova și pentru naționala României. Repet, în cazul ăsta Craioveanu și-a făcut-o cu mâna lui”, a spus Cămătaru.

Politica