miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Primaria intenționează să dezvolte Zoo Craiova!

În timp ce peste 3.700 de oameni cer desființarea Zoo Craiova, printr-o petiție on-line, RAADPFL, regia care se ocupa de administrarea Parcului „Nicolae Romanescu”, transmite ca are în plan dezvoltarea grădinii zoologice.

La solicitarea „Jurnalul Olteniei”, reprezentanții Regiei au transmis ca animalele adăpostite la Zoo Craiova sunt bine ingrijite. „Animalele de la Grădina zoologică primesc apă și hrană, mâncarea li se asigură după rețetare stabilite de către medicul veterinar, ținând cont și de rețetarele altor grădini zoologice din țară. Aportul de vitamine și minerale sunt asigurate prin tratamente veterinare de către medicul Grădinii Zoologice. Mai mult decât atât, periodic Grădina Zoologică din Craiova este verificată de către Direcția Sanitar Veterinară, dar și de asociații pentru protecția animalelor din România care nu au constatat faptul că animalele nu ar fi îngrijite corespunzător. Toate animalele au asigurat confortul termic în padocurile în care locuiesc, fiindu-le puse la dispoziție, pentru perioada iernii, radiatoare speciale.”, au spus aceștia.

În ceea ce privește modernizarea grădinii zoologice, ceruta de semnatarii petiției, în cazul în care nu se decide închiderea ei, reprezentanții RAADPFL spun că: „În ce privește inițierea petiției la care faceți referire, nu suntem în măsură să comentăm. Primăria Municipiului Craiova și RAADPFL intenționează să dezvolte Grădina Zoologică. După cum știți, Primăria Craiova a investit în grădina zoologică, fiind reamenajată întreaga suprafață, țarcurile exterioare, cât și clădirile în care sunt cazate animalele. În interiorul țarcurilor au fost executate umbrare, voliere, toate realizate de angajații Grădinii Zoologice astfel încât acestea să reproducă pe cât posibil habitatul lor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că mii de oameni au semnat petiția care dorește desființarea grădinei zoologice din Craiova: „Doresc desființarea gradinei zoologice din parcul Nicolae Romanescu. Fiindcă animalele acelea trăiesc în condiții mizere, sunt subnutrite, spatiile sunt foarte mici, vara situația fiind și mai gravă. Acele animale au nevoi speciale, trebuie să aibă spatiu, țarcurile amenajate în așa fel încât să reproducă habitaclul real, să aibă copaci, fauna, vegetație, apă și multe alte necesități, care lipsesc complet de aici. Împreună putem scăpa aceste animale de chinul prin care trec zi de zi”, a scris Cosmin Trică, inițiatorul campaniei.

Acum, la Zoo Craiova sunt adăpostite 258 de animale și păsări, cele mai bătrâne sunt tigrii (cele 3 exemplare care au peste 20 de ani), urșii și o leoaică.

Politica