sâmbătă, septembrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți. Bărbat din Ponoarele acuzat că și-a violat fiica vitregă

Un bărbat din județul Mehedinți este acuzat că și-ar fi violat fiica vitregă. Fapta este și mai oribilă dacă se dovdesc și alte acuzații ale oamenilor legii: mama minorei de 14 ani ar fi încercat să ascundă fapta.
Bărbatul de 46 de ani, din comuna Ponoarele este cercetat penal, după ce ar fi întreținut raporturi sexuale cu fiica vitregă. Totodată, acuzații de rele tratamente aplicate minorei sunt aduse și mamei fetei de 14 ani. Femeia este cercetată pentru că ar fi vrut să ascundă faptul că individul i-a violat fiica și ar fi încercat să o convingă să își retragă plângerea.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă, se află înregistrat un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de rele tratamente, act sexual cu un minor și viol, fapte prevăzute de Codul Penal. În această cauză, facem precizarea că victima este o minoră de 14 ani, care, în prezent, se află într-un centru al Direcției de Asistență Socială și Protecției Copilului Mehedinți. De asemenea, în aceste zile s-au efectuat trei percheziții la domiciliile persoanelor cercetate în această cauză. Până în acest moment, nu s-a pus în mișcare acțiunea penală împotriva bănuiților”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, Lavinia Șișman.
Violul s-ar fi petrecut în luna octombrie a anului trecut, atunci minora fiind luată de la domiciliu și internată într-un centru de plasament, unde este consiliată. Cu toate acestea, copila a rămas cu traume în urma acestor incidente.

„Minora a fost adusă la centrul nostru în data de 4 octombrie 2021, fiind victima unui abuz sexual. În prezent, cunoaștem faptul că, în acest caz, este în derulare un dosar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă. Inițial, noi am încercat să facem un plasament la familia extinsă a minorei – mai exact la unchiul fetiței, dar conducerea D.G.A.S.P.C. Mehedinți a revocat acel bilet de aducere a minorei în casa unchiului, pentru că și acesta, la rândul său, era parte în dosar. În prezent, minora este în centrul nostru și va rămâne aici până la finalizarea cercetărilor. Fetița a fost afectată de această situație, însă dorește să meargă acasă. În fiecare zi, fata este consiliată de psihologul centrului, dar și de psihologi din afara centrului. Minora frecventează cursurile”, a declarat Anita Bădiță din cadrul  D.G.A.S.P.C. Mehedinți.  Anchetatorii au efectuat în aceste zile trei percheziții în acest dosar, având bănuiala că fata a fost victima unui alt viol din partea unui localnic, vecin cu familia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica