vineri, septembrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Craiovenii plătesc 320.000 de lei pentru organizarea concertelor în perioada sărbătorilor de iarnă

Spectacolele de Crăciun din Craiova încep pe 25 noiembrie, iar Primăria caută o firmă care să se ocupe de organizare. Evenimentele vor avea loc în perioada 25 noiembrie – 26 decembrie și vor fi deschise de Gașca Zurli.

Autoritățile locale spun că este vorba despre „evenimente culturale”, a căror organizare ar urma să coste aproximativ 320.000 de lei, bani din bugetul local.

„Sărbătorile de iarnă sunt printre cele mai importante sărbători de peste an, fiind o atracție cultural-turistică pentru orice localitate, indiferent că este din România sau din altă țară. De asemenea, este o oportunitate extraordinară pentru Municipiul Craiova de a beneficia de o promovare regională și națională”, explică Primăria în caietul de sarcini.
Autoritățile locale au identificat o serie de beneficii pe care ar urma să le aducă evenimentele organizate în perioada 25 noiembrie – 26 decembrie: „Îmbunătățirea imaginii Municipiului Craiova, creșterea numărului de vizitatori, impactul economic pozitiv, creșterea ocupării forței de muncă, îmbunătățirea imaginii unei destinații turistice, catalizator pentru dezvoltarea socio-economică locală și regională, animația tradițiilor și obiceiurilor, consolidarea comunității”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După deschiderea pe care o va face Gașca Zurli, spectacolele vor avea loc între orele 18:00 și 20:00 și vor fi susținute de instituțiile subordonate sau partenere Primăriei Craiova. Este vorba despre Opera Română Craiova, Filarmonica Oltenia, Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Teatrul Colibri și Palatul Copiilor.

Politica