joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Noi edili în 5 localități din Dolj. Câştigătorii vin din PSD şi PNL


Doljenii din 5 localităţi şi-au ales duminică noii primari, după ce edilii aleşi toamna trecută fie au decedat fie au fost declaraţi incompatibili de ANI. Dacă în oraşul Filiaşi dar şi în comunele Ostroveni şi Catane au câştigat candidaţii PSD, în Terpeziţa şi Sadova au câştigat liberalii.
În Filiaşi scrutinul a fost câştigat cu peste 80% din voturi de candidatul PSD Gheorghe Marin în timp ce la Ostreoveni, tot din rândul PSD-ului a fost ales cu peste 70% din voturi Florian Cîrciu. Candidatul PSD Gheorghe Mărgărit a câştigat la rândul său fotoliul de primar al comunei Catane.
În comuna Sadova a fost ales primar candidatul PNL Horaţiu Lazăr, iar la Terpeziţa câştigătorul scrutinului a fost Virgil Gruia, deasemenea candidat al liberalilor.
Scrutinul electoral nu a fost lipsit de incidente. Intre altele, s-au intocmit dosare penale pentru fals intelectual, in urma unor sesizari legate de zeci de cereri depuse pentru urna mobila la Catane si Filiasi. Alte persoane au fost amendate pentru ca si-au fotografiat buletinele de vot sau pentru ca au consumat alcool in sectia de votare.

Politica