sâmbătă, septembrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Atletul Marius Cocioran și-a asigurat prezența la Tokyo 2020 în proba de 50 km marș

World Athletics – Federația Internațională de Atletism a confirmat că atletul român Marius Cocioran, care ocupă locul 83 în clasamentul mondial de la 50 km marș, este calificat în această probă la Jocurile Olimpice care vor avea loc în vară la Tokyo.
Elevul antrenorului Octavian Măzăran a realizat cel mai bun rezultat al său din sezon, totodată cel mai bun rezultat personal, la Campionatele Europene de marș de la Poděbrady, din Cehia. Sportivul tricolor s-a clasat pe locul 12 la CE, cu timpul de 3:55.29, care reprezintă și un nou record național.
Marius Cocioran este cel de-al şaselea atlet care obţine calificarea la Tokyo 2020, după Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Alin Firfirică (aruncarea discului).
România are în acest moment 86 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice din capitala Japoniei la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

sursa: cosr.ro

Politica