Nelipsitul miel de pe masa de Paște se comercializează în Craiova, ca și până acum în Piața Chiriac. Prețurile mieilor sunt aproximativ aceleași ca și în anii trecuți, 16-17 lei/kg în viu, sau 30 lei/kg tăiat. Vânzarea a început încă de luni și va ține până sămbătă inclusiv. Activitățile de comercializare sunt conforme cu toate regulile și se desfășoară normal, anunță SC Târguri și Piețe Craiova. „SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL le reamintește cetățenilor că a reluat în acest an tradiţia amenajării punctului de comercializare şi sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac. Acesta şi-a început activitatea luni, 26 aprilie, şi va fi deschis până sâmbătă, 1 mai 2021, inclusiv, pentru a le oferi craiovenilor, şi nu doar lor, posibilitatea de a-şi alege direct de la comercianţi mieii sau iezii pe care îi doresc pentru masa tradiţională de Paşte şi de a sacrifica în condiţii optime animalele achiziţionate de aici. În acest sens, s-au obținut toate aprobările necesare atât de la Primăria Craiova, cât și de la Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj”, conform unei postări pe pagina de facebook a SC Târguri și Piețe.
Instituția asigură cumpărătorii că au fost luate toate măsurile de sacrificare și de comercializare a mieilor. „Sacrificarea se face doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel sau ied sunt verificate de un medic veterinar, care le aplică marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor”, a mai menționat postarea instituției.