vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Platforma de vaccinare încă nu arată timpul de așteptare pentru cei aflați pe liste

Comitetul Național de Vaccinare a anunțat că au fost făcute alte modificări la platforma de vaccinare, inclusiv realizarea a noi fluxuri pentru a crește capacitatea de vaccinare. Acesta este motivul, susțin autoritățile, pentru care pe platformă nu apare încă timpul de așteptare pentru cei înscriși pe listă, deoarece această modificare a trecut pe plan secund.

Pe 6 aprilie, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că timpul de aşteptare pentru toți cei aflați pe liste va fi afișat pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro din data de 10 aprilie.

Datele vor fi disponibile „pentru fiecare persoană care se află în lista de așteptare, câte persoane se află înscrise în față și, de asemenea, care este capacitatea de vaccinare zilnică în centrul de vaccinare pentru care persoana respectivă a optat”, a explicat Valeriu Gheorghiță, potrivit transcriptului postat pe site-ul Guvernului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sâmbătă, 10 aprilie, mai mulți oameni au întrebat pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare de ce nu s-a efectuat modificarea anunțată cu câteva zile înainte de Valeriu Gheorghiță, scrie libertatea.ro

„Când și cum vom putea vedea pe platforma de vaccinare timpul estimativ până vine rândul fiecăruia? Sau locul pe care a ajuns. Că surprize de genul înscriere pe 1.000 și ajuns pe 1.180 după două săptămâni nu sunt ok. Experiență personală. Au spus că pe 1 aprilie, apoi că pe 10 aprilie. Azi suntem în 10 și nu au mai spus nimic”, a scris o persoană.

Alții au observat că o altă platformă, vaccin.live, care nu este cea oficială, a început să afișeze astfel de estimări. Au atras însă atenția că își doresc date oficiale de la CNCAV.

Reprezentanții CNCAV au precizat, la solicitarea Libertatea, că timpul de așteptare pe platformă va fi implementat zilele viitoare de specialiștii STS, iar întârzierea este strict din rațiuni care țin de creșterea ritmului de vaccinare, în beneficiul populației.

”Pentru creșterea ritmului de vaccinare a populației, prioritatea echipei de programare a fost implementarea cerințelor privind creșterea numărului de locuri, ulterior urmând să se implementeze afișarea numărului de ordine din lista de așteptare”, potrivit CNCAV.




Politica