luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Oltenii pot începe bătălia pentru titlu la două puncte de locul 1!

Meciul cu CFR Cluj este capital pentru trupa lui Ouzounidis în privința play-off-ului.

De doi ani încoace, în Bănie se vorbește deschis despre câștigarea titlului. Vara trecută, oltenii au fost la un meci distanță de a se încorona campionii României, dar au pierdut finala cu CFR Cluj, pe Oblemenco. Între timp a fost adus grecul Ouzounidis tocmai pentru a gestiona meciurile capitale, cu ceilalți granzi ai campionatului. Runda trecută, Craiova elenă a dominat FCSB în deplasarea de la Giurgiu, dar nu a obținut decât un punct. În acest weekend, Bancu și colegii săi vor înfrunta cealaltă contra-candidată la titlu într-un nou examen al maturității.
Partida are o însemnătate deosebită pentru configurația clasamentului din play-off. Având în vedere că punctele se înjumătățesc, cel mai favorabil scenariu pentru gruparea craioveană este să înceapă bătălia pentru titlu la 2 puncte distanță față de locul 1. Pentru asta trebuie să învingă Clujul, iar FCSB să piardă meciul de la Sepsi. Atunci, clasamentul la vârf din play-off ar arăta astfel: FCSB 32 p, CFR Cluj 32 p, CSU Craiova 30 p.
Cel mai negru scenariu implică o înfrângere a CSU cu CFR și o victorie a FCSB pe terenul celor de la Sepsi. Atunci, bătălia pentru podium ar începe astfel: FCSB 34, CFR Cluj 33, Craiova 29, adică 5 puncte de recuperat în următoarele 10 meciuri.
Contra CFR Cluj, în meciul de duminică seara, alb-albaștrii au de partea lor rezultatele și prestațiile din ultima vreme, precum și un alt mare avantaj: oaspeții vor fi lipsiți de aportul lui Deac și Costache, ambii suspendați.

Politica