sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

DSP Gorj: Bărbatul de 47 de ani care a murit la o zi după vaccinare s-a imunizat cu serul AstraZeneca din lotul retras

Bărbatul de 47 de ani din Târgu Jiu care a murit în 1 martie, la o zi de la vaccinarea împotriva COVID, fusese vaccinat cu ser AstraZeneca din lotul ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian.

Acesta spune, însă, că nu a fost stabilită însă nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea bărbatului. „Bărbatul a fost vaccinat cu vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia, dar nu s-a stabilit nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinare. În total, în Gorj au fost vaccinați din acest lot 1.083 de oameni și nu au fost raportate niciun fel de reacții adverse.

Bărbatul de 47 de ani a făcut infarct miocardic, a fost făcută necropsia. Nu există nicio legătură de cauzalitate între vaccin și deces”, a declarat pentru HotNews.ro directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian.

Policlinica Buna Vestire Craiova

DSP Gorj a primit 1.500 de doze de vaccin AstraZeneca, numai din acest lot ABV 2856, din care au fost folosite 1.083, iar restul de aproximativ 400 au fost oprite acum de la administrare.

Coordonatorul Comitetului de coordonare a vaccinării, Valeriu Gheorghiță, spune și el că nu există legătură între vaccinare și decesul acestui bărbat. El a declarat vineri, la Aleph News că, deși nu era în evidență cu boli cronice, în urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul avea antecedente de infarct miocardic.

Bărbatul de 47 de ani din Târgu Jiu s-a vaccinat în 28 februarie la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu, unde a primit prima doză de ser AstraZeneca.

În urma triajului medical, făcut potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a avea modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare, spun autoritățile. Acestea mai precizau că bărbatul nu era cunoscut cu afecțiuni cronice.

A doua zi, pe 1 martie, în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, bărbatul a suferit un stop cardio-respirator.

Politica