sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Incidente pe pârtia de la Rânca. A fost nevoie de salvamontiști și ambulanță

Din ce în ce mai mulți oameni merg în stațiunea montană Rânca pentru a se bucura de zăpadă. Astfel, odată cu numărul mare de turiști, crește și rata de accidentări. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au lovit pe pârtie.

„Nu am avut ce să facem. Am asigurat asistența pe zonele sporturilor de iarnă: pe pârtiile de schi, pe cele de săniuși și să intervenim de câte ori au fost probleme.  Am avut cinci evenimente în această perioadă. Nu au fost cazuri grave, doar unul singur a necesitat transport cu ambulanța la spital. Am reușit să intervenim foarte repede, să stabilizăm victima și să o pregătim pentru transportul la prima unitate sanitară”, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, la Radio Târgu Jiu.

Salvamontiștii spun că multe dintre aceste situații puteau fi evitate dacă turiștii ar fi respectat câteva reguli simple. Cei care au ajuns la Rânca au fost nevoiți să respecte și regulile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului SarsCov-2. Așa că turiștii au practicat sporturile de iarnă cu mască de protecție pe față și păstrând distanțarea socială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sezonul de iarnă, este clar, a început. Le recomandăm oamenilor să își pregătească bine echipamentul de iarnă, pentru ce le poate asigura o anumită siguranță în practicarea sporturilor montante și să ceară sfaturile salvamontiștilor de câte ori este nevoie, pentru că preferăm să prevenim evenimentele montane, decât să intervenim.” a mai spus Sabin Cornoiu.

Politica