luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Afiș pentru părinți la intrarea într-o școală, în Franța: Nu mai aruncați copiii peste poartă!

Școala Trillade din Avignon, Franța a pus semne în fața porții sale care arată un desen animat cu unpărinte care aruncă un copil mic în aer, dincolo de gard. Textul de pe afiș le cere părinților să nu-și arunce copiii și, în schimb, să aștepte să se deschidă din nou porțile, la 10 a.m. sau 3 p.m: ”Nu aruncați elevii care întârzie la ore peste poarta închisă”.

Directorul Sanaa Meziane a declarat pentru La Provence că părinții își aruncau literalmente copiii peste poartă atunci când ajungeau târziu și o găseau închisă.

Potrivit directorului, au existat doar câteva incidente izolate și că nu au fost raportate răniri, dar au existat destui copii aruncați pentru a0i determina pe oficialii școlii să ia măsuri și să afișeze avertismentele ca „memento”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Presa scrie că Franţa şi-a securizat şcolile după atacurile teroriste, notează bzi.ro

În doar câteva luni, în Franţa au existat numeroase atacuri teroriste. Vorbim de profesorul decapitat după ce a arătat o caricatură a lui Mohammed dar şi despre atacul de la o biserică ortodoxă din Franţa. Din aceste considerente, autorităţile din Franţa şi-au exprimat intenţia de a securiza toate şcolile din ţară.

În acest fel, şcolile sunt închise după ce orele încep pentru a-i proteja pe elevi de eventualele atacuri teroriste. Totuşi, în contextul pandemiei de COVID-19 tot mai multe voci din rândul populaţiei susţine că Guvernul a luat o decizie greşită pentru că a păstrat sistemul şcolar deschis. Din aceste considerente, pe străzile din Franţa au existat tot mai multe acţiuni de proteste.

Oraşul Compiegne de lângă Paris a fost scena unor ciocniri între elevi de liceu şi poliţie, pe fondul unor proteste legate de riscurile de sănătate presupuse de menţinerea deschisă a şcolilor. Aproximativ 100 de elevi, care cereau închiderea liceului, s-au bătut cu forțele de ordine, au vandalizat mașinile de poliție și au dat foc la coșurile de gunoi din apropierea liceului, scrie Le Figaro.

Politica