sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Masca, din nou obligatorie în spațiile închise din toată Cehia

Cehia a anunţat că purtarea măştii redevine obligatorie la nivel naţional. Măsura a fost decisă după creşterea numărului de cazuri şi pe fondul temerilor unui al doilea val în această toamnă.

Cehia a fost printre primele ţări care au luat măsuri dure pentru a ţine sub control răspândirea noului virus, iar acum două luni chiar declara pandemia încheiată.

Așadar, masca redevine obligatorie în toate spatiile publice inclusiv magazine, oficii poștale și chiar școli – în acest din urmă caz însă doar în spatiile comune, cum sunt holurile, nu și în sălile de clasă. O schimbare în bine vine în ce privește carantina, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Roman Prymula, epidemologul şef al Cehiei: “Perioada de carantină va fi redusă la 10 zile de la data ultimului contact cu o persoană testată pozitiv. În cazurile excepţionale, medicul de caz poate prelungi această perioadă”.

Perioade similare de doar 10 zile au introdus deja și alte țări printre care Austria, Elveția sau Norvegia.

Cehia a fost prima țară europeană care a introdus măsuri dure împotriva COVID, inclusiv masca obligatorie. Până acum a raportat în total 20 de mii de cazuri de infectare și aproape 400 de decese asociate COVID-19.

Politica