vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Accident pe Muntele Cozia: trei copii au fost răniți, iar șoferul a fugit

Un bărbat în vîrstă de 29 de ani, din Călimăneşti, s-a urcat la volan într-o stare avansată de ebrietate și a provocat un accident. Se pare că șoferul avea alături de el, în mașină, trei copii. Evenimentul rutier a avut loc în weekend, pe Muntele Cozia, în zona Mocirle, în apropiere de Vârful Cozia.

Oamenii legii care au ajuns la fata locului au constatat că şoferul nu ar fi adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, pierzând controlul direcţiei şi răsturnându-se în afara drumului la o diferenţă de nivel de circa 3 metri.

Copiii din mașină erau ai șoferului. Potrivit Adevărul, Anunţată de eveniment, mama micuţilor a fost cea care a ajuns prima la locul accidentul şi i-a luat pe copii, ieşind în întâmpinarea ambulanţei, care a aflat prin sistemul 112 de existenţa unor persoane rănite într-un accident pe Muntele Cozia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, după ce i-a predat pe copii mamei lor,  tatăl a plecat spre casă, în Călimăneşti, pe picioare, pe munte, abandonându-şi maşina în râpă.

„Conducătorul auto nu a fost identificat la locul producerii evenimentului, acesta plecând spre domiciliu, fiind identificat de polițiștii Serviciului Rutier şi condus la sediul Poliției Oraşului Călimăneşti. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

Cei trei copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani au fost preluaţi de ambulanță şi transportaţi la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Potrivit legislaţiei din Râmânia, dacă şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

foto: gazetavalceana.ro

Politica