marți, septembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Alex Băluță, primul român întors pe teren după pauza cauzată de pandemie

Alex Băluță, fostul fotbalist al celor de la CSU Craiova, este primul jucător român ce a evoluat într-un joc oficial după pauza provocată de pandemia de coronavirus. Totodată, a fost și primul meci oficial jucat în Cehia, după o pauză de două luni și jumătate. Înainte de startul partidei, Băluță a respectat regulile de prevenire a răspândirii COVID-19, purtând mască până la intrarea în teren.
Slovan Liberec, echipa românului, a jucat pe terenul celor de la Teplice, într-o partidă restantă de campionat. Alex Băluță a fost titular, dar echipa pentru care evoluează a pierdut cu scorul de 0-2. Golurile meciului au fost marcate de Tomas Kucera și Jakub Reznicek, în minutele 37, respectiv 53.
Băluță a fost schimbat în minutul 56. Pentru fostul căpitan de la CSU Craiova a fost meciul cu numărul 15 jucat la Slovan Liberec în acest sezon. Olteanul a marcat patru goluri și le-a oferit colegilor șase pase decisive. Jucătorul român este împrumutat la Slovan Liberec până la finalul acestei stagiuni și speră să revină la clubul de care aparține, Slavia Praga.

Politica