joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Masca, obligatorie și în județul Vâlcea

Autoritățile vâlcene au hotărât, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să impună purtarea măștii faciale în societate.

Decizia intră în vigoare astăzi, 7 aprilie 2020, iar cetățenilor care nu se protejează li se va interzice să intre în magazine sau în instituții. informează gazetavalceana.ro

Potrivit unui comunicat oficial de presă, măsura a fost luată în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 și se va aplica în tot județul, inclusiv cetățenilor care se află în tranzit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, autoritățile anunță că sunt acceptate atât măștile improvizate din materiale textile, de unică folosință sau reautilizabile, precum și eșarfele. 

Potrivit aceleiași hotărâri, ”operatorii de transport local, intrajudețean și interjudețean de persoane, prin curse regulate sau curse speciale, au obligația de a nota datele de identificare (nume, prenume, adresa de domiciliu) ale persoanelor care urcă în autovehicul.  Datele colectate vor fipuse, la cerere, la dispoziția Direcției de Sănătate Publică sau a organelor de poliție pentru efectuarea unor eventuale anchete epidemiologice în cazul transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2”. 

Politica