vineri, septembrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Proiect pentru majorarea pedepselor celor care nu respectă izolarea, adoptat prin OUG

Un proiect de ordonanță de urgență care prevede majorarea pedepselor pentru persoanele care nu respectă carantina/izolarea urmează să fie adoptat în ședința de guvern de astăzi. Ședința are loc prin videoconferință, după ce premierul și miniștrii au intrat în autoizolare, potrivit digi24.ro

Potrivit proiectului, dacă infectează o persoană, persoana găsită vinovată ar primi o pedeapsă cu închisoarea până la 5 ani, iar dacă infectează 2 sau mai multe, închisoare până la 10 ani.

Dacă o persoană a decedat în urma infectării, atunci pedeapsa urmează să fie de închisoare până la 15 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pedepsele nu se vor aplica retroactiv.

Senatorul Iulia Scântei a scris, miercuri seară, pe pagina de Facebook: „Nu putem tolera lipsa de responsabilitate a unor compatrioți”.

„Este necesar ca fiecare persoană de pe teritoriul României, cetățean român sau străin, să respecte măsurile și restricțiile adoptate de autorități pentru a preveni răspândirea bolii COVID-19 către un număr mare cetățeni. Împreună cu colegii mei juriști, senatorii liberali Alina Gorghiu și Daniel Fenechiu, am redactat și transmis Parlamentului un proiect de lege de modificare a Codului Penal (art. 352) prin care sunt majorate pedepsele cu închisoarea pentru toți cei care zilele acestea sau în perioada următoare pun în pericol răspândirea bolilor precum noul coronavirus”, spune senatorul PNL.

Ea spune că acest demers este „necesar și urgent pentru a descuraja pe toți cei care se pun sine pe primul loc și pun în pericol în mod iresponsabil, viața sau sănătatea celoralți cetățeni”.

Politica