duminică, octombrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Activitățile cu mai mult de 1.000 de persoane, interzise

Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

În cazul unor activități care implică mai puțin de 1.000 de persoane, deciziile se vor lua la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte, scrie digi24.ro

De asemenea, școlile în care înregistrează cazuri de Covid-19 își vor suspenda cursurile pentru două săptămâni.  S-au aprobat criteriile de suspendare a cursurilor în şcoli, în contextul cazurilor de coronavirus, dar criteriile nu țin strict de ordinul medical, ci se poate ţine cont şi de contextul social, a spus Arafat. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și stagiile practice în spitale şi vizitele aparţinătorilor pacienţilor internaţi se suspendă. Doar studenţii voluntari sunt exceptaţi de această măsură.

Arafat a mai spus că, nu vor fi eliberate la cerere certificate medicale potrivit cărora solicitantul nu este infectat cu coronavirus.

  „Unităţile sanitare nu testează persoane sănătoase decât în anumite condiţii, dacă sunt contacţi” a explicat Arafat. 

Secretarul de stat a reiterat apelul către românii din Italia de a nu veni acasă de sărbători, dacă se află în zonele de risc.

Cetăţenii români care au fost în zone afectate de coronavirus și care, la revenirea în ţară, prezintă un certificat care atestă că au fost în carantină în ţara respectivă, nu vor mai sta în carantină încă o dată la revenirea în România, a mai anunţat secretarul de stat din MAI, dând exemplul celor de pe navele de croazieră. 

Arafat a mai spus că persoanele aflate în izolare şi care au cumpărat bilete pentru a pleca în străinătate nu vor avea voie să iasă din izolare.

Guvernul pregăteşte de asemenea o hotărâre care priveşte decontarea cheltuielilor pentru persoanele aflate în carantină, dar şi pentru cele aflate în izolare care nu se pot autosusţine.

Raed Arafat a precizat că măsurile noi anunțate duminică sunt luate preventiv, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Politica