duminică, septembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Pictograme animate la Tokyo 2020, premieră pentru Jocurile Olimpice

Japonezii au creat primele pictograme animate din istoria Jocurilor Olimpice și Paralimpice!
Organizatorii Tokyo 2020 au spus că ideea a fost de a „reflecta epoca modernă”, simbolizată prin anul 2020, și speră ca pictogramele în mișcare vor fi folosite pentru a spori interesul și încântarea fanilor.
„A fost nevoie de mai mult de un an pentru a adăuga mișcare pictogramelor statice și de o echipă numeroasă condusă de graficianul Masaaki Hiromura. Sper că acestea să lumineze fiecare dintre evenimentele olimpice și, în timp, această creație a Jocurilor Tokyo 2020 să fie transmisă viitoarelor Jocuri ca moștenire pentru viitor, precum și ca inspirație pentru proiectanți video din alte țări”, a spus creatorul de animatie japonez Kota Iguchi.
Primele pictograme ale disciplinelor din programul Jocurilor au apărut tot la Tokyo, la ediția din 1964 a întrecerilor olimpice.
Continuând linia inovațiilor și a dezvoltării tehnologiei, niponii au prezentat pictogramele animate pentru competiția olimpică din acest an de la Tokyo, ca pe o dovadă în plus că Jocurile vor fi dinamice, inovatoare și speciale.
sursa: cosr.ro

Politica