marți, septembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Olt. Un bărbat s-a prezentat la Urgențe suspectând că ar fi infectat cu coronavirus

A fost alertă, ieri, la Spitalul Județean Slatina, după ce un bărbat s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU), suspectând că ar fi fost infectat cu coronavirus.

Acesta a fost supus unor investigații medicale care au arătat că omul nu are nimic, nici măcar o banală răceală.

În contextul epidemiei de coronavirus, Spitalului Județean de Urgență Slatina a luat o serie de măsuri de prevenţie şi supraveghere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, față de stocul existent actual de materiale sanitare, s-a decis suplimentarea aprovizionării cu 300 de măști FFP3, 200 de combinezoane de protecție complete, 200 de  ochelari folosiți pentru protecția facială, 200 de perechi de mănuși high risk protection, cu manșetă lungă, 30.000 de măști UF simple și cu patru termometre cu infraroșu.

Serviciul de Supraveghere și Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) a transmis operativ către UPU, Boli Infecțioase și Pediatrie toate actualizările apărute la definițiile de caz privind infecțiile cu Coronavirus Covid-19, precum și lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă”, se arată într-un comunicat de presă al spitalului din Slatina.

Împreună cu personalul UPU, SPIAAM a efectuat un instructaj privind măsurile practice necesar a fi respectate la nivelul UPU.

„S-a identificat un spațiu cu destinația de izolare a cazului suspect, s-a asigurat dotarea permanentă a acestui spațiu cu materiale sanitare necesare izolării de urgență, cât și cu produse biocide, s-a stabilit componenţa echipei care va veni în contact cu cazul, s-au stabilit pașii obligatorii ce trebuie urmați de la apariția unui eventual caz suspect până la preluarea acestuia de către mijlocul de transport specializat în vederea transportului către unitățile sanitare desemnate în gestionarea cazurilor inițiale”, a declarat managerul SJU, Cătălin Rotea.

Conducerea spitalului face apel la profesionalismul specialiștilor din domeniul sanitar, medicilor de familie, structurilor centralizate şi de responsabilitate socială, să transmită doar informațiile preluate de la nivelul comunicatorilor oficiali.

De asemenea, reprezentanții Spitalului Slatina cer să se respecte cu strictețe măsurile de izolare solicitate de autorități, acolo unde este cazul, de a solicita și acorda asistență medicală la domiciliu, fără prezentarea la unitățile medicale în cazul modificării stării de sănătate apărută în perioada de autoizolare sau carantină.

La nivelul județului Olt 15 persoane care s-au întors din regiunile Lombardia și Veneto, Italia, sunt izolate la domiciliu și monitorizate de medicii de familie și de Direcția de Sănătate Publică.

Politica