Rețeta zilei: Musaca de legume cu sos de roșii și parmezan

Jurnalul Olteniei
1 Min Read

Musacaua este prezentă în special în bucătăria ţărilor din Balcani şi Orientul Îndepărtat.

Denumirea preparatului vine din arabă şi înseamnă „servit rece“.

Ingrediente:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • 800g vinete
  • 3-4 felii de şuncă
  • 250g brânză mozzarella
  • 100g parmezan ras
  • 500ml piure de tomate
  • 1/2 ceapă
  • 1/2 tulpină de ţelină
  • 1 morcov
  • sare
  • zahăr
  • ulei

Mod de preparare: Tăiaţi vinetele felii, săraţi fiecare felie şi puneţi la scurs într-o strecurătoare. Prăjiţi vinetele în ulei şi lăsaţi-le să se răcească. Între timp pregătiţi sosul de rosii. Se taie ceapa, morcovul şi ţelina. Într-o tigaie adăugaţi ulei şi gătiţi legumele 10 minute.

Adăugaţi piureul de roşii, zahăr şi puţină apă. Fierbeţi sosul 10-15 minute. Tăiaţi mozzarella bucăţi.

Într-o tavă termorezistentă adăugaţi puţin ulei şi ungeţi bine tava. Turnaţi o parte de sos, un strat de vinete, apoi din nou sos, felii de şuncă, mozzarella şi parmezan.Repetati procesul.

Gătiţi la 200C pentru aproximativ 30 de minute.

Serviţi preparatul cald.

Sursă: restaurantedelux.ro



Share This Article