Musacaua este prezentă în special în bucătăria ţărilor din Balcani şi Orientul Îndepărtat.
Denumirea preparatului vine din arabă şi înseamnă „servit rece“.
Ingrediente:
- 800g vinete
- 3-4 felii de şuncă
- 250g brânză mozzarella
- 100g parmezan ras
- 500ml piure de tomate
- 1/2 ceapă
- 1/2 tulpină de ţelină
- 1 morcov
- sare
- zahăr
- ulei
Mod de preparare: Tăiaţi vinetele felii, săraţi fiecare felie şi puneţi la scurs într-o strecurătoare. Prăjiţi vinetele în ulei şi lăsaţi-le să se răcească. Între timp pregătiţi sosul de rosii. Se taie ceapa, morcovul şi ţelina. Într-o tigaie adăugaţi ulei şi gătiţi legumele 10 minute.
Adăugaţi piureul de roşii, zahăr şi puţină apă. Fierbeţi sosul 10-15 minute. Tăiaţi mozzarella bucăţi.
Într-o tavă termorezistentă adăugaţi puţin ulei şi ungeţi bine tava. Turnaţi o parte de sos, un strat de vinete, apoi din nou sos, felii de şuncă, mozzarella şi parmezan.Repetati procesul.
Gătiţi la 200C pentru aproximativ 30 de minute.
Serviţi preparatul cald.
Sursă: restaurantedelux.ro