sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Dezbaterea moţiunii s-a lăsat cu scandal! Orban, dezlănţuit: „Timp de trei ani l-aţi slugărit pe Dragnea“

Parlamentul votează, în acest moment, moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR. Sunt prezenţi 373 de parlamentari, iar numărul necesar de voturi pentru căderea Guvernului este de 233.

Jocurile nu sunt încă făcute, ambele tabere – şi cei din tabăra anti-guvernamentală, cât şi politicienii din arcul de guvernare, susţinând că au voturi suficiente pentru a avea câştig de cauză la sfârşitul votului, scrie gandul.info

Premierul Ludovic Orban le-a spus, miercuri, în discursul său de la moțiunea de cenzură, parlamentarilor PSD că sunt ”născuți din pixul lui Dragnea” și că l-au ”slugărit” trei ani pe acesta. ”Nu mă las judecat de voi”, a mai spus prim-ministrul.

”Sunteți parlamentari născuți din pixul lui Dragnea și nu veți scăpa de asta în toată cariera dvs. Nu numai că a fost semnată candidatura dvs de acest stăpân, dar trei ani de zile l-ați slugărit și ați votat toate proiectele împotriva interesului României. Puteți să faceți ce vreți, nu mă las judecat de voi. În trei ani de zile ați arătat clar de ce sunteți în stare, de sărăcie, dezinformare, slugărnicie și nu ați adus nimic bun României”, a spus Ludovic Orban la începutul discursului său de la moțiunea de cenzură.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cuvântul de final, premierul a spus că nu va răspunde acuzaţiilor jignitoare, făcând referire la acuzaţiile lui Simonis şi la discursul ironic al lui Ponta.

”V-aţi dezis de şeful vostru, dar e vorba de un fake-news. E vorba de pozele pe care le circulaţi de doi ani şi jumătate. Vă spun povestea. Acele poze sunt făcute în 2009, după turul doi al alegerilor prezidenţiale, în care conducerea PSD a venit să mulţumească – 2009, vă readuc aminte – conducerii PNL, dlui Crin Antonescu, cu care ulterior v-aţi şi înţeles când aţi pus bazele USL, nu cu mine. Schimbul de geci a fost făcut cu următorul scop – preşedinţii partidelor din acea perioadă, dl. Antonescu şi dl Geoană, dl Antonescu mi-a cerut mie să ies la conferinţa de presă îmbrăcat în geaca roşie şi dl. Geoană i-a cerut lui Dragnea să iasă îmbrăcat în geaca galbenă. După ce am probat gecile, dl Dragnea a ieşit în geaca galbenă, iar eu nu am ieşit în faţa românilor cu geaca roşie, pentru că mi-ar fi fost ruşine tot restul vieţii să port geaca roşie pe care niciodată nu voi accepta să o port”, a explicat Ludovic Orban în plenul Parlamentului.

Un punct de vedere a avut și liderul Pro-România Victor Ponta cre i-a răspuns în termeni duri, în plenul Parlamentului, premierului Orban care l-a acuzat că s-a operat în Turcia pe vremea când era prim-ministru. „Ludovic, să ştii că eu m-am operat la picior, nu am fost la  o cură de dezalcoolizare”, a spus Ponta.

„După răcnetele uşor isterice de la început cred că putem să vorbim raţional despre ce trebuie făcut. Nu am votat acest guvern în noiembrie. Ştiam că domnul Orban, mai mult dect să se înţeleagă cu domnul Iordache să facă o şosea prin munte de trei milioane nu poate. Acum, după trei luni văd că s-a prins toată lumea, mai puţin cei de la USR”, a spus Ponta. 

Liderul USR, Dan Barna, i-a acuzat pe cei de la UDMR că susţin moţiunea depusă de PSD şi a reamintit „cei trei ani” de guvernare defectuoasă a social-democraţilor.

„Dumneavoastră, domnilor din PSD şi UDMR, aţi vrut ca astăzi să discutăm despre Evul Mediu şi baroni, despre o mână de primari fricoşi care vor să şi păstreze funcţiile pentru că le e frică de vot. Sunt câţiva primari care au cheltuit banul public şi azi vă obligă să depuneţi această moţiune. Cum, domnule Ciolacu, ne vorbiţi de democraţie când după trei ani de Dragnea aţi aruncat România în pragul unei revoluţii care era să ne scoată din Europa. Vreme  de trei ani aţi încercat doar să îl salvaţi pee Dragnea de puşcărie. Ne vorbiţi de Europa şi de reguli când vreme de trei ani aţi spus că toţi cei care vorbesc cu partenerii lor internaţionali sunt trădători de ţară”, a spus în plen Dan Barna.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a declarat de la tribuna Parlamentului că actualul premier Ludovic Orban a fost ales parlamentar în 2012 ”pe liste făcute cu acelaşi pix al preşedintelui Dragnea”, când a candidat pe listele USL.

„Ţin să îi reamintesc domului Orban că şi domnia să a fost parlamentar pe liste făcute cu acelaşi pix al preşedintelui Dragnea, în 2012, când aţi candidat impreună în USL. Nu păreati atunci să fiţi deranjaţi de culoarea pixului sau a gecii. Pe noi nu ne-a pus nimeni din pix”, a declarat Alfred Simonis.


Politica