marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Polițiștii vâlceni nu vor mai lua bătaie de la infractori: Îi antrenează mascații

La nivelul Poliţiei Vâlcea au avut loc deja mai multe activităţi în care mascaţii îi antrenează pe agenţii de la posturile de poliţie, de la Ordine Publică şi pe cei de la Rutieră şi îi învaţă să se lupte corp la corp cu infractorii. Totodată, poliţiştii din teren iau lecţii şi în poligonul de tragere, pentru a nu mai avea temeri în a folosi armamentul din dotare atunci când sunt în pericol.

„Personalul Serviciului pentru Acţiuni Speciale împreună cu psihologii inspectoratului, dar şi ofiţeri de ordine publică au desfăşurat sesiuni de instruire tactică a personalului din structurile de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi, reuşindu-se pregătirea a 672 poliţişti”, a anunțat inspectorul șef al IPJ Vâlcea, comisarul șef Constantin Mihalache, în cadrul unei conferințe de presă.

Aceste măsuri sunt luate ca urmare a incidentelor de la Călina, moment în care doi poliţişti au fost bătuți de un clan de romi, deposedaţi de arme şi ameninţaţi că vor fi împuşcaţi. Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a adoptat această măsură pentru a avea la dispoziție agenți mult mai bine pregătiți, scrie gazetavalceană.ro. Astfel, dacă oamenii legi vor putea să se apere, vor apăra mult mai ușor și cetățenii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: gazetavalceana.ro

Politica