duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Vâlcea. Accident mortal pe DN 7 / E 81, pe Valea Oltului

Un nou accident rutier s-a soldat cu moartea unui om sâmbătă seara, pe Valea Oltului. Este al treilea accident mortal produs, în nici o lună, la Robeşti – Câineni, în Vâlcea.

Bărbatul şi-a pierdut viaţa pe trecerea de pietoni de la Robeşti. În jurul orei 19.00, un autoturism a lovit un pieton, motiv pentru care tot traficul a fost blocat. Victima era un bărbat de 71 de ani din localitate. Şoferul este din judeţul Olt, iar la ora la care a comis accidentul se îndrepta spre casă. Circulaţia a fost reluată după mai bine de o oră şi jumătate de la producerea incidentului, scrie Adevărul.

Exasperaţi de atâtea accidente mortale, în mai puţin de o lună, localnicii au organizat un protest ad-hoc. Au ieşit pe drumul naţional, în zona trecerii de pietoni – loc în care şi-au găsit sfârşitul trei oameni. Protestatarii au traversat strada, într-un du-te vino continuu, în speranţa că prin gestul lor disperat îi vor face pe şoferii care tranzitează zona să conştientizeze existenţa trecerii de pietoni şi să circule cu prudenţă.

Semnalul lor de alarmă, care va continua sub formă de protest şi duminică, este inclusiv la adresa factorului politic.

Localnicii sunt de părere că singura soluţie pentru a evita astfel de tragedii o reprezintă o „pasarelă peste trecerea de pietoni”. Până acum însă nimeni nu a pus în aplicare această idee, deşi ea nu este o noutate. Pe Valea Prahovei, spre exemplu, există astfel de pasarele normale în zonele cu trafic intens.

Incidentul de sâmbătă seara de la Robeşti – Câineni, de pe DN 7 / E 81, este al doilea accident mortal petrecut în această lună, în acelaşi loc, pe Valea Oltului. În data de 1 noiembrie, un şofer de camion, de 50 de ani, din Timiş, care mergea spre Sibiu, a acroşat un alt localnic, de 42 de ani, care se afla în zona trecerii de pietoni. Bărbatul nu a mai supravieţuit. La fel s-a întâmplat şi pe data de 26 octombrie, tot într-o seară de sâmbătă, când un bărbat de 65 de ani a fost lovit de o maşină la volanul căreia se afla un sibian de 46 de ani. Şi în acest caz victima a murit.

Comuna Câineni este cea mai nordică localitate din judeţul Vâlcea, situată pe Valea Oltului. Pe toată porţiunea de drum naţional care o traversează de la nord la sud, paralel cu râul Olt, se produc în permanenţă accidente rutiere. Unul din punctele nevralgice este chiar trecerea de pietoni de la Robeşti, loc în care şi-au pierdut viaţa trei persoane, în ultima vreme.

Politica