marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat primul meci în Liga Campionilor

Echipa de handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, a debutat cu victorie în Liga Campionilor. Vâlcencele s-au impus în fața campioanei Germaniei, BBM Bietigheim, scor 34-27. Meciul s-a desfășurat într-o atmosferă ce a reamintit de perioada Oltchim, iar rezultatul a fost unul pe măsură. 3000 de oameni au fost în tribune pentru a-și susține favoritele.

După 6 ani și jumătate, Vâlcea s-a întors în Liga Campionilor, cu o altă echipă dar cu aceeași atitudine. Din lotul de 20 de jucătoare, 14 au fost debutante în Ligă. Mai mult decât atât, vâlcencele au fost antrenate de un tehnician ce s-a aflat la prima lui aventură în cea mai importantă competiție europeană.

„Cred că această victorie la 7 goluri este o surpriză pentru toată lumea. Noi eram cotați cu șansa a patra în această grupă. Acum toată Europa vorbește iar de Vâlcea ca pe vremea Oltchimului și asta nu poate decât să mă facă mândru”, a spus antrenorul vâlcencelor, Florentin Pera.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea au evoluat: Dumanska, Batinovic, Ciucă – portari; Adespii Molnar, Lopez 3, Da Silva 5, Norgaard 7, Florica 2, Glibko 3, Fernandez 5, Zamfirescu, Elghaoui 5, Liscevic 4, Băcăoanu, Savu, Gonzalez.

Bietigheim: Salamakha, Eckerle – portari; Loerper, Kudlacz 4, Naidzinavicius 1, Gautschi, Patorra, Woller, Malestein 5, Visser 2, Braun, Lauenroth 2, Aardahl 4, Berger 1, Van der Heijden 8.

Politica