duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Prima reacție a șefului DIICOT după ce Iohannis i-a cerut demisia

Felix Bănilă a precizat că va trata cu seriozitate solicitarea de demisie a preşedintelui Klaus Iohannis şi se va consulta cu colegii şi cu şeful ierarhic, însă a subliniat că activitatea DIICOT nu se rezumă la cazul Caracal. Şeful DIICOT spune că demisia nu poate fi expresia unei simple „porniri”.

„Demisia este un act unilateral de voinţa, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla aşa. Fiind solicitată de Preşedintele în funcţie al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi şi face, în mod neîntârziat. Aşa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale şefului ierarhic şi al celor implicaţi în actul numirii procurorului şef al DIICOT, după care voi aduce la cunoştinţă publică rezultatul deciziei luate”, transmite Felix Bănilă, printr-un comunicat de presă.

Şeful DIICOT mai menţionează că instituţiile sunt formate din oameni, însă demisia sa, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecinţe, „până la instabilitate”, scrie Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În același timp, surse din Ministerul Justiţiei au precizat că Ana Birchall ar putea declanşa procedura de revocare a lui Felix Bănilă, şeful DIICOT, în cazul în care acesta nu demisionează.

De altfel, ministrul Ana Birchall a avut, vineri, o discuţi cu şeful DIICOT, în care i-a reproşat modul în care a fost gestionat cazul Caracal şi modul în care a fost tratată familia Melencu.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, luni, demisia lui Felix Bănilă din funcţia de procuror-şef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

Şeful statului a condamnat şi modul în care a fost tratată familia Melencu.

Politica