vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Incendiu la Ambasada României de la Bagdad

Un incendiu a izbucnit duminică la Ambasada României de la Bagdad, a anunţat Ministerul de Interne din Irak, potrivit portalului Shafaq News, citat de Agerpres.

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat că incendiul a fost cauzat de explozia unei butelii, iar în urma acestuia un angajat a suferit răni uşoare la mâini, fiind înregistrate şi pagube materiale.

De asemenea, ea a arătat că în sediul respectiv s-au înregistrat pagube materiale în urma incendiului şi a intervenţiei cu apă a pompierilor, iar locaţia misiunii diplomatice va trebui schimbată, însă deja se avea în vedere acest lucru pentru că actualul sediu avea unele dificultăţi din punct de vedere al siguranţei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ramona Mănescu a mai menţionat că la momentul producerii exploziei şi incendiului în sediul misiunii diplomatice nu se afla un număr mare de angajaţi. „Din fericire, foarte puţini colegi erau în momentul acesta pentru că sunt şi concedii şi, slavă Domnului, în afară de colegul acesta care a suferit răni uşoare, nu avem alte victime. Dar chiar şi aşa, situaţia este destul de complicată”, a mai afirmat ministrul Afacerilor Externe.

Clădirea ambasadei este localizată în cartierul Karrada din capitala Irakului.

Politica