sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Autobuze noi, în Craiova, în acest an

25 de autobuze noi vor circula pe străzile Craiovei, până la sfârșitul anului. Alte 13 autobuze vor ajunge în oraș până în februarie anul viitor.
Este vorba despre autobuze Euro 6 pe care Primăria Craiova le cumpără de la firma BMC. Prețul unui autobuz este de peste 200.000 euro.
„Pe data de 23 august s-a semnat contractul cu firma BMC din Turcia. Cu livrarea a 25 de autobuze până la 13 decembrie și celelalte 13 până la 7 februarie 2020. (…) Autobuzele au o lungime de 12 metri, o lățime de 2,5 metri, înălțimea este de 3,4 metri și are trei uși pe partea dreaptă. (…) Capacitatea este de 97 de pasageri dintre care 26 pe scaune și 71 în picioare”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Autobuzele ar urma să fie de culoarea albastră, reprezentanții Primăriei urmând să transmită acest lucru BMC.
Traseele pe care vor fi introduse noile autobuze nu au fost anunțate.

Elevii, gratuit, cu autobuzul, poate la anul

În ceea ce privește acordarea gratuității pe mijloacele de transport în comun pentru elevii craioveni, primarul Mihail Genoiu a afirmat că actualul parc auto al RAT nu permite acest lucru. Un proiect în acest sens va fi luat însă în discuție anul viitor, susține edilul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Gratuitatea elevilor este o problemă pe care RAT a transmis-o Direcției Economice vizavi de această solicitare – imposibilitatea cu flota pe care o are la ora aceasta. Automat această problemă va fi luată în discuție pe bugetul lui 2020, pentru că sunt cele 25 autobuze noi. Sper ca de data aceasta răspunsul să fie favorabil pentru că flota se întregește”, a mai precizat primarul Craiovei.

 

Politica