joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Clisura Dunării, paradisul turistic din sud-vestul României

Pe harta turistică a României, Clisura Dunării ocupă în prezent un loc de frunte, fiind tot mai căutat de turiştii dornici să vadă această zonă splendidă. În ultimii ani, turismul a explodat aici, dovadă fiind numărul mare de pensiuni care s-au construit şi faptul că în sezonul estival cu greu găseşti un loc de cazare.

Potrivit Adevărul, în vara anului trecut o parte din turişti au fost nevoiţi să se cazeze la Orşova ori chiar la Turnu Severin pentru că în Clisura Dunării toate locurile de cazare erau ocupate.

Atracţia acestei zone o reprezintă întâlnirea spectaculoasă dintre munte şi Dunăre, o combinaţie care îţi taie răsuflarea. Se adaugă evident şi alte ingrediente locale, cum ar fi ospitalitatea gazdelor ori celebra saramură de peşte.

De asemenea, chipul lui Decebal aduce un plus de valoare acestei zone, care este în momentul de faţă unul din cele mai vizitate locuri din sud-vestul României.

În luna mai a acestui an, autorităţile din Mehedinţi au reuşit cu greu să lumineze anemic chipul lui Decebal, astfel încât acesta să poată fi văzut şi pe timpul nopţii.

Politica