sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Surse: Klaus Iohannis nu îl va accepta pe Titus Corlăţean ca viceprim-ministru pentru parteneriate strategice

Preşedintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlăţean, propunerea PSD pentru funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, din cauza modului în care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidenţiale din 2014, potrivit unor surse politice, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, motivul invocat de preşedinte este modul de organizare a alegerilor prezidenţiale de către fostul ministru de Externe de atunci.

Din cauza problemelor la votul din diaspora, Corlăţean a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice şi miniştri ai Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experienţă de 15 ani în domeniul afacerilor şi fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu.

Politica