joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Baia de Aramă va fi declarată staţiune turistică. Ministerul de resort promite sprijin financiar pentru dezvoltare

Ministerul Turismului ar putea finanţa dezvoltarea unui complex turistic în Baia de Aramă. Anunţul a fost făcut de ministrul Bogdan Trif, care, vineri, a făcut o vizită în judeţul Mehedinţi. Ministerul are în vedere şi staţiunea Bala.

Ministrul Trif a anunţat, la Mehedinţi, că procedurile pentru ca Baia de Aramă să fie recunoscută ca stațiune turistică au fost demarate.

Conform reprezentanţilor ministerului, autoritățile locale din Baia de Aramă vor să dezvolte un complex turistic care se întinde pe 21 de hectare, cu patru pârtii de schi cu baza sintetică, cu două lacuri de acumulare pentru zăpadă artificială. Aici ar urma să fie construite și o sanie de vară, un teleschi și o telegondolă, dar și un centru Spa cu piscine interioare și exterioare cu apă încălzită.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La invitația președintelui Consiliului Județean Mehedinți, am ajuns la Baia de Aramă, unde am văzut zona în care ar urma să se dezvolte un complex turistic. Este un proiect ambițios, dar realizabil și Ministerul Turismului ar putea finanța acest proiect în proporție de 85%. Procedurile pentru ca Baia de Aramă să fie recunoscută ca stațiune turistică au fost demarate, așadar acest proiect poate intra în Masterplanul de investiții viitoare al Ministerului Turismului”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Complexul turistic din Baia de Aramă are o valoare de 16 milioane de euro și cuprinde pârtie de ski cu nocturnă și teleski, informează Consiliul Judeţean Mehedinţi.

„Consider că implementarea acestui proiect deschide turiștilor toată zona de nord a județului Mehedinți. Pentru acest obiectiv, cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, s-au realizat utilitățile în zona respectivă.

În urma discuțiilor purtate cu domnul ministru al Turismului am primit promisiunea că în următoarele două luni se fac demersuri pentru ca Baia de Aramă să fie declarată stațiune turistică pentru ca mai apoi, complexul turistic să primească finanțare în baza masterplanului pe turism”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Vizita de lucru a ministrului continuat și în stațiunea balneară Bala, o zonă cu potențial turistic mai ales pentru turiștii care își doresc tratamente terapeutice naturale, mai spun reprezentanţii ministerului, aceştia adăugând că proiectele de dezvoltare turistică din stațiunile balneo pot fi finanțate în proporție de 90% de către Ministerul Turismului, după ce legislația a fost modificată anul trecut.

Ministrul Turismului a mers și în localitatea Florești din județul Mehedinți, acolo unde sunt mai multe lucrări de infrastructură finanțate de Guvernul României, prin PNDL.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a luat parte, vineri, alături de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi la inaugurarea iluminatului arhitectural pe Clisura Dunării, la cea mai mare sculptură în piatră din Europa, Chipul lui Decebal.

 

Politica