duminică, septembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Vâlcea: Sindicaliştii din învăţământ vor cere în instanţă recalcularea sporurilor profesorilor

Conducerea Sindicatului Personalului din Învăţământul Preuniversitar (SPIP) Vâlcea a anunţat, luni, că va demara în instanţă peste 100 de acţiuni în vederea recalculării mai multor sporuri şi gradaţii acordate cadrelor didactice din judeţ, informează Agerpres.

Potrivit liderilor sindicaliştilor din învăţământul vâlcean, aceste sporuri, între care şi cel de dirigenţie şi cel de zonă, ar fi fost calculate greşit, fiind în neconcordanţă cu legislaţia actuală în domeniul salarizării.

„Ne vedem nevoiţi să demarăm o nouă acţiune in instanţă după ce am epuizat şi chiar am obosit solicitând Ministerului Educaţiei aplicarea corectă a legislaţiei în domeniul salarizării. Este vorba de calculul greşit a unor sporuri (dirigenţie, gradaţie de merit, spor de învăţământ special, spor de zonă s.a.), acestea fiind plafonate la nivelul decembrie 2016 şi nu calculate la nivelul salariului în plată, aşa cum prevede Legea nr.153 /2017. Astfel, vom demara peste o sută de acţiuni la Tribunalul Vâlcea unde, de cele mai multe ori, am avut câştig de cauză”, a precizat preşedintele SPIP Vâlcea, Florin Popa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica