duminică, octombrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Zece copii de la o gradiniță din Gorj au ajuns la spital

Zece copilași de la o gradiniță din Târgu Jiu au ajuns la spital în ultimele zile cu dureri de stomac și vărsături. Potrivit cadrelor medicale, copiii au făcut gastroenterocolită şi infecţie cu rotavirus.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au început o anchetă pentru a stabili cauza îmbolnăvirii micuților, care ulterior au fost externați.

„O echipă de inspectori s-a deplasat la unitatea respectivă. Este vorba de căminul 8 din strada 11 iunie. Zece copii au fost internaţi în perioada 24-28 martie. Un singur copil mai este internat în spital, restul au fost externaţi şi au mers acasă. Este vorba despre o gastroenterocolită, un singur copil internat cu rotavirus. Cauzele sunt multiple. În primul rând, igiena mâinilor, a alimentelor. Cam de aici este problema. Nu vorbim de igiena de la grădiniţă, ci de igiena individuală a copiilor”, a  explicat Violeta Mogoş, directorul interimar al DSP Gorj, pentru Pandurul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Părinții sunt îngrijorați și cred că este vorba de o epidemie.

„Cred că este vorba despre o epidemie, pentru că sunt zeci de copilaşi bolnavi. Ne-am speriat. Le-am făcut analize individual şi nu ne-a ieşit nici rotavirus nici enterocolită. Copilaşii sunt la grupa mare”, a spus unul dintre părinți.

Politica