duminică, septembrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Daniel Suciu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că CEx al PSD a decis propunerea lui Daniel Suciu pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

Potrivit CV-ului acestuia, Suciu a absolvit în 2003 Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, fiind licenţiat în Ştiinţe Politice şi are un master în Management Public, obţinut în 2011, la Şcoala de Studii Academice Post Universitare „Ovidiu Şincai” Bucureşti.

Și-a început cariera profesională, în 2007, având până în 2012 funcţia de consilier parlamentar. Între ianuarie 2007 – septembrie 2007 a fost Director Cancelaria Prefectului – Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anterior, februarie 2004-ianuarie 2007, Daniel Suciu a profesat ca jurnalist, fiind şef al departamentului politic la cotidianul „Mesagerul” din Bistriţa-Năsăud. În perioada septembrie 2006 – ianuarie 2007 a fost corespondent la Evenimentul Zilei.

De-a lungul timpului, Daniel Suciu a deţinut diverse funcţii în PSD. Din iunie 2008 este consilier judeţean în CJ Bistriţa-Năsăud. Din iunie 2010 este preşedinte TSD Bistriţa-Năsăud şi vicepreşedinte al organizaţiei social-democrate Bistriţa-Năsăud. De asemenea, din martie 2009, până în prezent deţine funcţia de purtător de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud.

Suciu este la al doilea mandat de deputat în Parlamentul României, ales ambele dăţi pe listele PSD Bistriţa-Năsăud.

De menționat că, Daniel Suciu, propus de partid ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării, a acordat PSD un împrumut în valoarea de 37.000 lei, potrivit declaraţiei sale de avere.

Politica