duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Mugur Isărescu nu va merge marți în Parlament

BNR nu va participa la discuția din Comisia Economică din Senat, a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, susținând că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de Zamfir, potrivit Mediafax.

Acesta a spus că e nevoie mai întâi de o întâlnire la Ministerul de Finanțe în cadrul Comitetul Național pentru Supraveghere Macroprudențială.

Luni, guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu decisese dacă se va prezenta sau nu marți la comisiile parlamentare, la invitația senatorului Daniel Zamfir.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a anunțat că îi va chema, pe 29 ianuarie, la audieri în Comisia economică a Senatului pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și pe Marius Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței pentru a da explicații despre calcularea indicelui ROBOR.

Oficialii BNR au apreciat acuzațiile aduse de către senatorul Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea ca fiind fără fundament, bazate pe neadevăruri și neînțelegeri grave legate de implicarea BNR în piețele financiare interbancare, și că nu există nicio justificare rațională de a răspunde afirmativ solicitării domnului senator Daniel Zamfir pentru a anula sau schimba regulamentul de funcționare a pieței.

Senatorul Florin Cîțu a declarat săptămâna trecută că invitația lansată de Daniel Zamfir guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, nu este oficială, nerespectând Regulamentul Senatului.

Politica