duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Minerii de la Roşiuţa, Jilţ Nord şi Jilţ Sud au oprit lucrul şi cer majorarea salariilor

Sute de angajaţi de la carierele Roşiuţa, Jilţ Nord şi Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au întrerupt lucrul, cerând majorarea salariilor, vouchere de vacanţă şi reducerea vârstei de pensionare.

Inițial, greva a fost declanșată vineri la Cariera Jilţ Nord şi Cariera Jilţ Sud, după ce administraţia ar fi propus un buget de venituri şi cheltuieli fără majorări salariale şi fără vouchere de vacanţă pentru cei aproximativ 13.000 de angajaţi. Sâmbătă seara, zeci de salariaţi de la Cariera Roşiuţa, care au intrat în schimbul trei, s-au alăturat colegilor lor.

Un miner de la Cariera Roşiuţa a mers la serviciu purtând un jug, sâmbătă, în semn de nemulţumire faţă de condiţiile de muncă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, minerilor li s-a interzis, prin dispoziție scrisă, să mai filmeze și să fotografieze condițiile în care muncesc.

Minerii de la Cariera Roșiuța au afișat și o listă de revendicări: îmbunătățirea condițiilor de lucru la locurile de muncă; aprovizionarea cu materiale pentru utilaje, necesare realizării procesului de producție; transportul la locurile de muncă (la intrare și ieșire cu mașinile) și reabilitarea căilor de acces către utilaje; acordarea echipamentului de protecție; plasarea personalului pe locurile de muncă pe funcții și meserii; întreruperea și încetarea abuzurilor asupra personalului muncitor; creșterea salariului pornind de la 4.000 de lei/angajat; plata zilelor de sâmbătă și duminică cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanță; pensionarea la 53 de ani cu un stagiu de cotizare de 30 de ani.

Reprezentanţii CEO au anunţat că vor purta luni discuţii cu sindicatele.

Politica