marți, septembrie 10, 2024

Ultima ora

Sport

Accidente grave provocate de un tânăr de 18 ani

Un şofer în vârstă de 18 ani, din Slatina, este cercetat penal în două dosare după ce a accidentat mortal un biciclist, la începutul lunii decembrie, şi a lovit grav un pieton, la sfârşitul săptămânii trecute.

Primul accident s-a petrecut pe 9 decembrie 2018, în comuna Perieţi, când tânărul şofer a acroşat cu autoturismul un biciclist. Rănile i-au fost fatale biciclistului în vârstă de 53 de ani. Chiar şi aşa, şoferului nu i-a fost suspendat dreptul de conducere, iar la nici o lună distanţă a provocat un nou accident.
„La începutul lunii decembrie, a fost un accident, la Perieţi. Este vorba despre acelaşi şofer care acum a fost implicat într-un alt accident, vineri seara, pe bulevardul A. I. Cuza, chiar în zona sediului Poliţiei Rutiere. La trecerea pentru pietoni, pietonul s-a angajat în traversarea străzii şi a fost lovit de autoturism”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.
El a adăugat că tânărul este cercetat în două dosare distincte, având în continuare dreptul de a conduce.
„În primul caz, s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Şoferul nu s-a aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, iar legea spune că în acest caz se reţine permisul, cu drept de circulaţie, cu prelungire la procuror la fiecare 30 de zile. Vineri seara, a produs un nou accident, în perioada în care avea dreptul să circule. S-a întocmit un nou dosar, pentru vătămare corporală din culpă, şi are în continuare dreptul de conducere a autoturismelor pe drumurile publice, până la soluţionarea celor două dosare. Sunt două dosare distincte în care se fac cercetări”, a mai declarat reprezentul IPJ Olt.

Politica