luni, octombrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

S-a încheiat greva transportatorilor

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunțat joi încheierea grevei începând cu ora 14.00.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a afirmat, referindu-se la protestele de joi că, transportatorii nu admit competiţia în activitate, folosesc maşini necorespunzătoare, nu eliberează bilete şi circulă cu mai multe persoane decât prevede clasificarea, iar protestul este, de fapt, un boicot organizat.

El a spus că sunt autorizate în România pentru transport de persoane 3.618 firme, din care efectuează transport rutier de pasageri pe curse regulate 325 de firme. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, Șova a mai spus că proiectul contestat de transportatori a parcurs toate etapele legale de dezbatere publică, având loc discuții extinse pe tema lui și pe forumuri organizate de reviste, asociații de transportatori și alte entități și că prevede o deschidere a pieței transporturilor rutiere de pasageri în România și transportatorii au libertatea de a alege dacă vor sau nu vor să facă un anumit transport interjudețean de pasageri.

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a protestat joi în 19 județe, unde a fost oprită circuația mașinilor de transport persoane. Transportatorii sunt nemulțumiți de un ordin al ministrului Transporturilor Lucian Șova care liberalizează transportul județean de persoane, iar ca mai criticată măsură este cea prin care este eliminată vechimea pe un traseu ca o condiţie pentru atribuirea traseului respectiv.

 

Politica