miercuri, septembrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Poeți din 40 de țări s-au reunit la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” de la Craiova, cu sprijinul CEZ Vanzare

Între 16 – 21 septembrie, zeci de iubitori de poezie și muzică și-au dat întâlnire la Craiova, orașul care sărbătorește an de an geniul poeziei românești printr-o serie de concerte, recitaluri, ceremonii de premiere, lansări de carte și ample discuții pe teme culturale.

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” de la Craiova și-a deschis porțile poeților din întreaga lume (Argentina, Algeria, Albania, Bulgaria, Belgia, Columbia, China, Chile, India, Italia, Franța, Moldova, Macedonia, Maroc, Lituania, Portugalia, Serbia, Turcia, Slovacia, Ungaria etc.), cu sprijinul furnizorului de energie electrică și gaze naturale CEZ Vânzare. La evenimentul care a promovat valorile poeziei fără frontiere și conceptul de poezie interactivă, au participat localnici, iubitori de poezie, personalități, invitați și reprezentanți ai autorităților locale.

Preț de șase zile, Craiova a devenit un „centrum mundi” al poeziei și al manifestărilor culturale, iar Muzeul de Artă, Filarmonica Oltenia, Biblioteca Județeană „Aristia și Alexandru Aman”, Teatrul de Vara din Parcul „Nicolae Romanescu”, Colegiul Național „Elena Cuza”, Centrul Vechi, Muzeul de Artă din Calafat s-au transformat pe rând, în gazdele sesiunilor de interpretare poetică și muzicală internațională, dar și pentru concerte inspirate din folclorul local.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craiova devine cu fiecare ediție a Festivalului Mondial de Poezie Mihai Eminescu un reper al culturii românești la nivel internațional, fapt ce ne onorează. Suntem bucuroși să fim alături de comunitate și să oferim locuitorilor și iubitorilor de poezie mai mult decât energie, sprijinind o inițiativa care pune pe primul loc dezvoltarea potențialului artistic”, a declarat Cornelia Szabo, Director Executiv – Președinte al Directoratului CEZ Vânzare.

Festivalul organizat de Fundația Europeană „Mihai Eminescu” și Academia Internațională „Mihai Eminescu”, cu sprijinul CEZ Vânzare, a culminat cu două momente simbolice: amplasarea bustului poetului Mihai Eminescu în parcul ce-i va purta numele, din Calafat, precum și ceremonia de acordare a Marelui Premiu al Festivalului, câștigat de poetul turc Metin Cengiz și a Premiului Special atribuit lui Lulzim Tafa, membru al Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg, Rector al Universității din Priștina.

CEZ Vânzare, partener de încredere al comunității locale și implicit al inițiativelor artistice dedicate acesteia, a sprijinit cea de-a VI-a ediție a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, așezând Craiova pe harta mondială a culturii.

Direcția Comunicare și Marketing

CEZ România

Politica