joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Intotero, despre cazul Bădălău-Diaspora: „Să se informeze mai bine înainte de a jigni oamenii”


Diaspora nu reprezintă violenţă, iar cei care au de gând să jignească oamenii care lucrează în afara graniţelor ţării ar trebui să se informeze ma bine cu referire la aceştia înainte să o facă. Este opinia ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Aflată marţi la Craiova pentru a prezenta cea de-a doua etapă a campaniei naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, aceasta a fost întrebată cum comentează ce s-a întâmplat la Bucureşti, la protestul Diasporei, dar şi despre petrecerea la care a luat parte senatorul PSD Nicolae Bădălău în timpul căreia cântăreţii au avut în repertoriu cuvinte jignitoare la adresa românilor din afara graniţelor ţării.

Diaspora nu reprezintă violenţă, agresivitate. Din experienţa pe care o am cei care doresc să protesteze, protestează într-un mod civilizat şi profit de această ocazie pentru a face un apel către toţi cei care folosesc anumiţi termeni, anumite apelative la adresa diasporei să se informeze mai bine înainte de a jigni oamenii”, a răspuns ministrul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nicolae Bădălău a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că dezaprobă maneaua cântată la un botez din Bolintin, jud. Giurgiu, unde s-a aflat cu o seară înainte, după ce pe Facebook a apărut înregistrarea, iar „urarea” lăutarului către Bădălău jigneşte Diaspora.

„Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru naşul Nicu Bădălău şi pentru tot PSD-ul. Naşule, să ştii că strofa nu e porno e un pic aşa….că şi ăştia a zis <<M…PSD>>> Lai, lai lai, să vină Diaspora…hai, lai, lai, lai că noi ne pi…m pe ea”, a spus lăutarul.

Bădălău a declarat pentru sursa citată: „Imaginile sunt reale. E o petrecere privată la care a cântat şi o formaţie de manelişti. Nu am nicio legătură cu cântecul acela. Sunt în total dezacord şi dezaprob în totalitate o asemenea formulare la adresa unor cetăţeni. Dar mi-am dat seama că nu pot controla eu repertoriul sau limbajul unor formaţii. Câteodată au un limbaj mai colorat”, a declarat Nicolae Bădălău, pentru MEDIAFAX.

Federaţia asociaţiilor de români din Europa solicită însă conducerii Partidului Social Democrat demiterea din toate funcţiile politice a senatorului Nicolae Bădălău, după acest eveniment.

Este pentru prima dată când un politician de rangul domnului Nicolae Bădălău se complace într-un atac cu un limbaj atât de josnic. Suntem indignaţi de faptul că politicieni de la vârful partidelor, alimentează ruptura creeată în societatea românească. Condamnăm ferm orice mesaj obscen, indiferent că este împotriva vreunui partid (cum a fost cazul „M..e PSD”) sau împotriva categorii sociale”, se arată într-un comunicat de presă al FADERE.

Politica