joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Prinţul Charles sprijină financiar refacerea unei biserici de lemn din Sălaj

O biserică de lemn din Sălaj are nevoie de o serie de lucrări de urgenţă iar o parte din finanţarea necesară acestora va fi asigurată cu sprijinul prinţului Charles.

Potrivit unui grup de iubitori ai patrimoniului şi derulat de către Asociaţia Monumentum, pentru refacerea acoperişului bisericii şi punerea în siguranţă a monumentului, este nevoie de circa 13.500 de euro, pentru studii şi expertize, analize şi materiale de construcţii.

Biserica de lemn din Brusturi, comuna Creaca, judeţul Sălaj provine cel mai probabil din jurul anului 1701 şi este înscris în Lista Monumentelor Istorice. Biserica a fost ridicată din bârne de stejar, la dimensiuni reduse, pe un plan dreptunghiular. La răsărit, absida se închide în cinci laturi, iar pe sud se remarcă un pridvor şi îmbinări în console masive. Vechimea, tehnica arhaică de construcţie, silueta, detaliile sculptate, alături de pictura din interior constituie argumente puternice pentru ca acest reprezentant deosebit al arhitecturii din lemn să fie cât mai repede salvat. Intervenţia pentru refacerea învelitorii şi consolidarea acoperişului este programată pentru luna octombrie 2018.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica