vineri, septembrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Doi dintre hoţii care au spart un seif, încă neprinşi

Doi dintre bărbaţii care, în urmă cu aproape două săptămâni, au dat o spargere într-un apartament din Drobeta Turnu Severin sunt încă de negăsit. Poliţiştii au făcut, duminică percheziţii în acest caz, iar în urma descinderilor au ridicat două pistoale.

La data de 02 septembrie a.c., poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale împreună cu Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, beneficiind de sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Activităţile au fost organizate pe raza municipiului şi localităţii Şimian, în vederea identificării a doi suspecţi, bănuiţi de săvârsirea infracţiunii de furt calificat, faptă comisă la data de 23/24.08.2018. Cu ocazia percheziţiilor, la locuinţa unui suspect au fost identificate și ridicate două pistoale pentru care nu existau documente de provenienţă”, arată IPJ Mehedinţi.

Poliţiştii continuă cercetărilor, sub coordonarea, pentru identificarea celor doi suspecţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că în noaptea de 23 spre 24 august, patru tineri, cu vârste cuprinse între 17-32 ani, toţi din municipiul Drobeta Turnu Severin, au reuşit să fure din seiful unei familii bani şi bijuterii, prejudiciul total fiind de aproximativ 55.000 lei.

Potrivit Poliției, aceștia au intrat într-un apartament situat la etajul patru al unui bloc din oraș, de pe acoperişul clădirii, prin escaladarea zidului şi forţarea geamurilor.

Cei patru hoți, au fost depistaţi de Poliție la scurt timp de la spargere. Doi dintre ei au reuşit însă să fugă.

Aceştia se deplasau pe raza municipiului cu un autoturism, al cărui conducător auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al poliţiştilor. Echipajul de poliţie a procedat la urmărirea acestora, ocazie cu care autovehiculul a fost imobilizat, doi dintre tineri, de 17 respectiv 32 de ani fiind reţinuţi, iar ceilalţi doi reuşind să fugă în direcţii diferite. În autovehicul, poliţiştii au descoperit mai multe obiecte posibil a fi folosite pentru pătrunderea în locuinţe, un seif în care se afla suma de 10.200 euro şi bijuterii. Extinzând cercetările, s-a stabilit faptul că, suspecţii au pătruns de pe acoperişul unui bloc de locuinţe, într-un imobil situat la etajul patru, prin escaladarea zidului clădirii şi forţarea geamurilor, de unde au sustras bunurile respective. Prejudiciul în valoare de aproximativ 55.000 lei a fost recuperat şi restituit părţii vătămate”, conform IPJ Mehedinti.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat, dar continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracțională a celor patru. Cei doi care au fost prinşi au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă 30 de zile.

Politica