vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Drumul din Botoșești-Paia, în discuții pentru asfaltare

Autoritățile încearcă să găsească o soluție pentru asfaltarea drumului de la Botoșești – Paia, drum acoperit acum cu pietriș. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

„Facem niște pași foarte importanți și către Botoșești – Paia”, i-a spus președintele CJ Dolj consilierului județean Alexandru Opran care de altfel a insistat de-a lungul timpului asupra reabilitării acestui drum. „Am avut o întâlnire și cu ministrul Apărării și cu șeful Statului Major, pentru zona aceea în care este și un poligon militar, să găsim o formulă pentru ca drumul să îl facem strategic pentru că sunt utilaje foarte grele. Ultima dată ni s-a cerut aprobare pentru un utilaj de 70 tone. Încercăm să găsim formula potrivită pentru a face acest drum. Printr-o Hotărâre de Guvern, ceva. După care vom avea o abordare și în zona Plenița acolo unde au fost cazărmile și unde, de asemenea, vom avea o dezvoltare în anii următori”, a continuat Ion Prioteasa, joi, la ședința Consiliului Județean.

El a vorbit și despre drumurile ce au primit deja finanțare pentru reabilitare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am reușit să semnăm încă un proiect european pe care încercăm de mult timp să îl câștigăm. S-au câștigat 9,5 milioane euro, dintre care 6,5 milioane euro îi ia Consiliul Județean Dolj pentru un tronson de 12 kilomteri pe drumul care vine de la Valea Stanciului către Drănic, inclusiv cu localitatea Padea și cu rezolvarea unor probleme de alunecări de teren din această zonă. Și tronsonul celălalt Drănic – Segarcea este în așteptare”, a mai spus președintele CJ Dolj.

Ion Prioteasa a amintit și semnarea contractului de execuție pentru modernizarea unui tronson din drumul 606C Sârsca – Sopot – Gogoșu – Secu – Argetoaia – limita județului Mehedinți, lucrările, cu o valoare de peste 10 milioane de lei, inclusiv TVA, fiind finanțate cu fonduri obținute în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Pe de altă parte, șeful administrației doljene a declarat că primăriile din județ ar urma să primească în curând resursele financiare de care au nevoie, după rectificarea bugetară de la Guvern.

„Sunt semnale că se va face rectificarea bugetară, săptămâna viitoare, dar cred că nu vom mai fi intermediari, ci banii se vor duce de la Ministerul Finanțelor direct la primăriile din județ. Dacă va fi cazul vom face o ședință de urgență, dar ar fi bine să fie un transfer direct pentru că avem și noi foarte multe alte probleme de rezolvat”, a mai precizat Ion Prioteasa.

Politica