vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Campionat cu 12 echipe, la Mehedinți

Campionatul județean de fotbal din Mehedinți debutează la sfârșitul acestei săptămâni. 12 echipe s-au înscris în Liga a IV-a și tot atâtea vor participa în Liga a V-a

Liga a IV-a Mehedinți va începe sezonul 2018-2019 cu 12 echipe, cu 2 în plus față de stagiunea precedentă. Noutățile sunt Pandurii Cerneți, care revine în competiție după 2 ani de pauză, AS Obârșia de Câmp, care a activat sezonul trecut în Liga a V-a, și nou-înființata AFC Drobeta, în timp ce AS Corcova nu s-a mai înscris. Severinul revine astel în campionatul județean, după o absență de un sezon. Echipa înființată de Octavian Goga și-a propus să lupte pentru primul loc, însă favorite par campioana sezonului trecut Viitorul Șimian, CS Strehaia, Recolta Dănceu și Pandurii Cerneți.

Comuna Hinova, cu 3 echipe!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot 12 echipe va avea și ultimul eșalon fotbalistic din Mehedinți, la fel ca în sezonul precedent. Liga a V-a nu va avea însă aceeași componență, după ce AS Corlățel s-a desființat în pauza competițională de vară, iar AS Obârșia de Câmp a urcat în eșalonul superior. Locul acestora a fost luat de nou-înființata AS Dârvari și de Avântul Bistrița, care s-a reafiliat la AJF Mehedinți, după ce se desființase în 2015. Astfel, o dată cu revenirea în competiție a asociației sportive din satul Bistrița, Hinova a devenit singura comună cu 3 echipe în noua stagiune. Doar comuna Șimian mai are 2 reprezentante, ambele înscrise în Liga a IV-a: Viitorul Șimian și Pandurii Cerneți. Orașul Baia de Aramă nu are echipă nici în acest sezon.

Liga a IV-a

Etapa I

Sâmbătă, 1 septembrie, ora 17:00

CS Strehaia – Decebal Eșelnița

Pandurii Cerneți – Victoria Vânju Mare

Duminică, ora 11:00

Viitorul Cujmir – Recolta Dănceu

Inter Salcia – Dunărea Pristol

Duminică, 2 septembrie, ora 17:00

AS Obârșia de Câmp – Dierna Orșova

Miercuri, 12 septembrie, ora 17:00

Viitorul Șimian – AFC Drobeta

Liga a V-a

Etapa I

Duminică, 2 septembrie, ora 11:00

Știința Broșteni – AS Ghiciulescu Hinova

AS Dârvari – Voința Vrata

Real Vânători – Voința Oprișor

Duminică, 2 septembrie, ora 17:00

Unirea Gârla Mare – Avântul Bistrița

Viitorul Florești – Inter Crăguiești

Dunărea Hinova – Coșuștea Căzănești

Politica