sâmbătă, septembrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Încep înscrierile la grădiniță. Nou-veniții pot fi înregistrați începând cu 21 mai

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că trebuie parcurse două etape pentru asigurarea cuprinderii copiilor cu vârste între 3 și 6 ani în învățământul preșcolar, pentru anul școlar 2018-2019: 

  • Reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învățământ preșcolar în acest an școlar și urmează să o frecventeze și în anul școlar care urmează, începând cu 7 mai 2018;

  • Înscrierea copiilor nou veniți, începând cu 21 mai 2018.

Orarul înscrierilor și reînscrierilor va fi stabilit de fiecare unitate de învatamant în parte și va fi afișat la loc vizibil, în fiecare gradiniță și pe site-ul acestora.

După finalizarea etapei de reînscriere, ocuparea locurilor libere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 2 și 3 ani). 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cazul în care numărul cererilor de înscriere este mai mare decât cel al locurilor libere, conducerile gradinițelor vor face partajarea pe baza criteriilor generale și specifice cumulate de fiecare copil.

Grădinițele trebuie să publice lista criteriilor de departajare, alături de informații despre capacitatea instituției și numărul de locuri aprobate pe grupe de vârstă, dar și numărul de copii reînscriși sau înscriși în fiecare an. De asemenea, unitățile de învățământ preșcolar au obligația afișării la loc vizibil a informațiilor privind statutul acestora: autorizată să funcționeze provizoriu sau acreditată de Agenția pentru Asigurarea Calității în învățământul Preuniversitar (ARACIP).

Pentru soluționarea diferitelor situații legate de reînscriere/ înscriere în unităților de învățământ preșcolar, Inspectoratul Școlar Județean Dolj va consilia și sprijini părinții, ținând cont, cu precădere, de interesul educațional al copilului.

Etapele de reînscriere și înscriere vor fi realizate conform Procedurii informatice specifice.

Politica